måndag 11 juni 2018

Snabblagad pasta med paprikakräm och fräst spenat


Det är inspirerande att läsa andras matbloggar och få ta del av deras erfarenheter och idéer kring mat och matlagning. Det är också spännande att testa andras recept och på så sätt få upp ögonen för nya råvaror och smaker. I det här receptet ingår det grillad paprika på burk. Jag har aldrig tidigare använt sådan paprika mixad i en sås förut, så det var en ny erfarenhet för mig. Det visade sig vara supergott. Efter denna positiva upplevelse kommer jag definitivt att använda grillad paprika som smaksättare i såser fler gångerOriginalreceptet till den här snabblagade pastarätten kommer från den kanonfina bloggen 'Smaskelismaskens' (se här). Jag har, som vanligt, ändrat lite i det ursprungliga receptet för att anpassa maten efter vår smak. 

Snabblagad pasta med paprikakräm och fräst spenat
ca 4 portioner
ca 500 g pasta, torr vikt
vatten och salt till kokning
Paprikakräm
250 g grillad paprika på burk, avrunnen vikt gäller!
2 dl crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Spenatfräs
500 g fryst bladspenat, tinad och väl avrunnen
1 msk olivolja
2 - 3 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitlökspulver

Gör så här:
Mixa paprikan och blanda den med crème fraichen, osten, saltet och svartpepparn. Ställ undan detta så länge. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Krama under tiden ut vätskan ur spenaten med hjälp av dina händer. Grovhacka den urkramade spenaten och stek den några minuter i olivoljan. Smaksätt spenaten med salt, svartpeppar och vitlökspulver. Håll den sedan varm. 

Häll av pastan men ta först undan ca 1 dl av kokvattnet. Häll tillbaka pastan i grytan och sätt tillbaka den på spisvärmen igen. Rör ner paprikakrämen i grytan och värm alltihop några minuter, under omrörning. Späd eventuellt med det sparade kokvattnet, lite i taget, under tiden. Smaka av. Fördela pastan på 4 tallrikar och toppa med spenaten. Ha ev. på lite riven parmesan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar