Idén till den här enkla potatissalladen, smaksatt med dippmix, fick jag från ett liknande recept som jag läste på den mycket trevliga bloggen 'Smaskelismaskens' (se här). Potatissalladen blev supergod och alldeles lagom krämig. Ett nytt kanonrecept att skriva in i min pärm 👍.
Enkel potatissallad smaksatt med dippmix dill
ca 4 - 6 portioner
500 - 600 g oskalad potatis av en fast sort
vatten till kokning
ca 1 dl fint strimlad purjolök
2 dl gräddfil eller avrunnen fil (se här)
2 dl crème fraiche
1 påse dippmix med dillsmak (jag använde Estrellas)
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Tvätta av potatisen och lägg den i en gryta. Täck med vatten och låt det koka upp. Sänk värmen under grytan så att det bara småkokar. Låt det sedan koka tills potatisen är mjuk, vilket tar olika lång tid beroende på storleken på potatisarna. Häll av potatisen och låt den kallna helt.
Blanda gräddfilen med crème fraichen och dippmixpulvret i en skål eller bunke. Tillsätt purjolöken. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Vänd ner dem i dippmixblandningen. Smaka av med salt och peppar. Täck skålen eller bunken och ställ den kallt i minst 3 - 4 timmar innan servering, så att smakerna hinner utvecklas (jag gjorde salladen dagen innan den skulle serveras).
Vilket smart tips, att använda dipp-mix 👍 Måste testas!
SvaraRaderaJättesmidigt och riktigt gott :)
SvaraRadera