fredag 26 januari 2018

Lättlagad omelett med spenat och ost


De flesta dagar är det bara jag och maken som ska äta, men då och då händer det att vi får spontant middagsbesök och därför blir betydligt fler runt middagsbordet. Vid sådana tillfällen kan det ibland hända att den färdiglagade maten inte riktigt räcker till alla hungriga matgäster. Senast det hände så svängde jag ihop en enkel omelett, fylld med bladspenat och lagrad prästost, till mig och maken. Den blev otroligt mumsig så det gjorde oss absolut ingenting att vi fick avstå från den tänkta maten. Vi käkade omeletten med färska grönsaker och ett gott bröd. 

Omelett med bladspenat och prästost
ca 2 portioner
1 msk smör
ca 200 g fryst bladspenat
1 krm vitlökspulver
1 krm grovmalen svartpeppar
2 krm + 2 krm salt
en liten nypa malen vitpeppar
5 ägg
2 - 3 msk vatten
1 dl riven lagrad prästost

Gör så här: 
Hetta upp smöret i en liten stekpanna, à ca 20 cm i diameter. Ha i spenaten. Låt spenaten steka på ganska hög värme tills den tinat och det mesta av vätskan dunstat bort. Krydda med vitlökspulvret, svartpepparn och 2 krm av saltet. Vispa ihop äggen med vattnet och osten i en bunke. Tillsätt 2 krm salt och en liten nypa vitpeppar. Häll smeten i stekpannan. Låt det steka på medelvärme, i några minuter, tills smeten nästan stelnat hel men fortfarande är lite krämig högst upp. Vik omeletten på mitten och dela den i bitar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.