måndag 22 januari 2018

En riktigt god färskostsås


Den här såsen är en av mina favoritsåser. Orsaken till denna eminenta utmärkelse är att den är otroligt god, lätt att laga till och väldigt enkel att variera (genom att byta smak på osten). Vi brukar oftast käka den mumsiga såsen tillsammans med pasta och någon form av kokt grönsak eller vegetarisk biff, t.ex. broccolibiff (se här). Supergott! 😋

Sås med färskost
ca 4-5 portioner
5 dl standardmjölk
ca 3 msk vetemjöl
150 - 200 g smaksatt färskost (jag använde en sort med paprikasmak från Arla)
Salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här: 
Vispa ihop mjölken med mjölet i en kastrull. Låt det koka upp under ständig omrörning. Sänk värmen under kastrullen så att såsen bara småkokar. Låt den sedan puttra på svag värme i ca 10 - 15 minuter, tills mjölsmaken försvunnit. Rör om i botten då och då för det bränner lätt fast. Tillsätt osten och rör om tills den smält. Låt såsen småkoka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.