torsdag 25 januari 2018

Krämig vitkålssoppa med napolitanakrydda


När jag gjorde den här krämiga vitkålssoppan utgick jag från ett recept på en liknande mixad vitkålssoppa. Jag ändrade lite i det ursprungliga receptet och smaksatte den nya versionen med napolitanakrydda (en kryddmix köpt i butiken 'Flying Tiger'). Vi käkade den smarriga soppan med limpmackor med ost och paprika. Enkel, billig och god vegetarisk vardagsmat 👍. 

Krämig vitkålssoppa med napolitanakrydda
ca 4 portioner
ca 750 g vitkål
2 gula lökar
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 ½ dl grädde
ca 1 msk napolitanakrydda (se bild)

Gör så här: 
Grovhacka kålen och lägg den i en stor gryta. Skala och grovhacka löken. Ha i den i grytan. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna. Låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen under grytan så att det bara småkokar. Lägg på ett lock och låt soppan puttra i ca 40 minuter eller tills kålen blivit mjuk. Mixa soppan slät (jag använde en stavmixer). Tillsätt grädden och kryddmixen. Låt allt bli varmt. Smaka av. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.