torsdag 23 november 2017

Värmande vegetarisk vintersoppa


Den här tiden av året när det är kallt ute finns det inte mycket som slår en mustig soppa när man behöver något värmande i magen. Denna soppvariant, med bland annat vitkål och morötter, var supersmarrig. Tänk att så enkla och billiga ingredienser kan bli till något så smakrikt och gott 😃. Tillsammans med ett rustikt bondbröd blev den simpla soppan en riktigt festmåltid. 

Värmande vegetarisk vintersoppa
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 300 g grovt rivna morötter (ungefär 4 normalstora morötter)
450 g strimlad vitkål
4 msk tomatpuré
13 -14 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lagerblad
1 msk paprikapulver
2 krm grovmalen svartpeppar
Salt efter smak

Gör så här: 
Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en gryta. Ha i löken, morötterna och kålen och låt det steka på ganska hög värme i ca 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt vitlöken och tomatpurén. Låt det steka under omrörning i ca 1 minut. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt lagerbladet, paprikapulvret och svartpepparn. Lägg på ett lock och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan småkoka i ca 40 - 50 minuter eller tills kålen och morötterna är mjuka. Smaka av soppan med salt. Fiska gärna upp lagerbladet ur soppan och släng det innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.