söndag 12 november 2017

Veckomatsedel v.46

Igår var det en riktig mörk och dyster höstdag. Det blåste och regnade rejält ute så jag höll mig inne i stort sett hela dagen. Det kom faktiskt till och med lite snö 😱, men som tur var smälte den direkt när den landade på backen. Jag är inte speciellt glad i snö och kyla så det får gärna dröja en stund till innan det blir vinter. 

Idag är det fars dag och det ska vi naturligtvis fira. Ungarna kommer hit lite senare under dagen för att käka en god middag tillsammans med oss. Jag tänker bjuda på en mumsig klassisk söndagsmiddag i form av bönbullar, hasselbackspotatis, svampsås och vinbärsgelé. Till dessert blir det bär med yoghurtsås. Så gott! 😋

Att det är söndag innebär inte bara att det serveras extra god mat här i huset utan det innebär också att det är dags att presentera en ny veckomatsedel. Den kommande veckan bjuder på allt från enkla rätter som t.ex. pastagratäng och pizza till mer spännande maträtter som pocherade ägg i het tomatsås, mixad bönsoppa eller smakrika vita bönbiffar med goda tillbehör. Hoppas du hittar något som du vill testa. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Krämig mac and cheese (pastagratäng) serveras med stekta bönbullar och rivna morötter


Tisdag: Pocherade ägg och spenat i het tomatsås smakar bra tillsammans med lite färska grönsaker och vanligt kokt ris 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Slät bönsoppa med sriracha är en lite annorlunda men mycket god soppa som med fördel serveras med ett frasigt vitt bröd t.ex. farligt goda små portionsbröd Fredag: Pizza med bbq-champinjoner passar perfekt på fredagskvällen. Servera gärna en smarrig coleslaw till pizzan (se här eller här). 


Helg: Vita bönbiffar med tzatziki och ugnsstekta potatisklyftor (smaksatta med ajvar) serveras med rivna morötter, squashröra och en god pizzasallad Inga kommentarer:

Skicka en kommentar