onsdag 15 augusti 2018

Potatiscurry med ägg - allt i ett


Liksom den shakshuka, som ni fick recept på för ett tag sedan, så innehåller även denna maträtt ägg som pocheras direkt i såsen. Att allt lagas i en och samma panna är ett smidigt och enkelt sätt att få till en fullvärdig måltid utan att behöva ta hand om en massa disk efteråt 👍. I originalreceptet, som kommer ifrån den mycket trevliga amerikanska bloggen 'Budget Bites' (se här), ingick det gröna ärtor, men eftersom jag inte gillar gröna ärtor så bytte jag ut dem mot hackad fryst spenat istället. Vi käkade den smarriga potatiscurryn med en klick turkisk yoghurt samt en sked, eller två, av min godaste äppelchutney (se r). En rejäl hög med rivna morötter fullbordade det hela. Billigt, enkelt och gott! 😋

Potatiscurry med ägg - allt i ett
ca 4 portioner
2 msk rapsolja
2 gula lökar
ca 1 kg potatis av en fast sort
2 vitlöksklyftor
1 - 2 tsk finriven färsk ingefära
1 msk curry
1 tsk salt + lite extra till äggen
1 krm grovmalen svartpeppar
500 g krossade tomater
ca 1 dl vatten
150 g hackad fryst spenat
4 ägg
ev. lite hackad persilja till garnering

Gör så här:
Skala och strimla löken. Hetta upp oljan i en stor stekpanna med hög kant och tillhörande lock. Ha i löken och låt den steka på medelstark värme i ca 5 minuter. Skala potatisen och skär den tärningar eller i små bitar. Höj värmen lite under stekpannan och låt potatisen steka med löken i ca 5 minuter. Skala och finhacka vitlöken. Ha i den i stekpannan. Tillsätt även ingefäran, curryn, saltet och svartpepparn. Låt allt steka under omrörning i ca 1 - 2 minuter. Häll i tomaterna och vattnet. Lägg på ett lock och låt det småkoka i ca 6 - 7 minuter. Tillsätt spenaten och låt det koka i ytterligare 2 - 3 minuter. Gör 4 gropar med jämna mellanrum i potatisröran. Knäck ner 1 ägg i varje grop. Ha på lite salt på varje ägg. Lägg på locket igen och låt det koka i ca 10 minuter, eller tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är lite mjuk i mitten. Smaka av. Garnera ev. med lite hackad persilja. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.