torsdag 9 augusti 2018

Rödbetssallad med dill och gräslök


Den här krämiga rödbetssalladen, som görs på finrivna färska rödbetor, är jättegod och känns inte lika mastig och fet som en traditionell rödbetssallad. Receptet skrev jag av från en rysk kokbok som jag lånade på biblioteket för många år sedan (receptet nedan är min version av det ursprungliga receptet). Salladen är ännu ett exempel på hur smakrik och god den typ av mat som kommer från den delen av världen kan vara. Att den dessutom är billig och enkel att laga är heller ingen nackdel 👍. 

Rödbetssallad med dill och gräslök
500 g färska rödbetor
2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här)
ca 1 tsk örtsalt (jag använder Trocomare)
1 - 2 msk finhackad gräslök
1 - 2 msk finhackad dill

Gör så här: 
Blanda crème fraichen, yoghurten eller den avrunnen filen med örtsaltet, dillen och gräslöken i en skål. Skala och finriv rödbetorna. Pressa sedan ur så mycket av vätskan som möjligt ur rödbetorna med hjälp av händerna. Blanda sedan ner betorna i skålen. Blanda väl. Täck skålen och ställ den kallt i minst 30 minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.