onsdag 16 juni 2021

Stuvad grönkål

Vi har skördat en första omgång med grönkål. Det blev två stycken treliters påsar proppfulla med härligt gröna, näringsrika blad. Några av dem använde jag i en len och god stuvning som vi käkade tillsammans med morotslax och kokt färskpotatis. Det var riktigt smaskigt. 

Stuvad grönkål
ca 4 portioner
4 dl standardmjölk (3 % fett)
3 msk vetemjöl
ca ½ tsk salt
en liten nypa malen vitpeppar
100 g hackad förvälld grönkål, färsk eller fryst

Gör så här: 
Vispa ihop mjölken med mjölet, saltet och vitpepparn i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Sänk sedan värmen under kastrullen så att det bara småkokar. Låt stuvningen puttra på svag värme i ca 10 minuter. Rör om i botten med jämna mellanrum så att det inte bränner fast. Tillsätt grönkålen och låt allt puttra i ytterligare 5 - 10 minuter. Fortsätt att röra om i botten lite då och då. Smaka av. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.