måndag 21 juni 2021

Kryddig kikärtsgryta med wokgrönsaker och ananas


Under de senaste dagarnas värmebölja har matlagningen inte varit en syssla med särskilt hög prioritet i det här hushållet. Den mat som jag ändock har lagat har varit enkel och snabblagad. Dagens recept, som är en kryddig kikärtsgryta med wokgrönsaker och ananas. är en av dessa maträtter. Vi käkade grytan tillsammans med basmatiris och en klick chutney (se här). Det var supergott! 😋

Kryddig kikärtsgryta med wokgrönsaker och ananas
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
ca 500 - 600 g wokgrönsaker
1 finhackad vitlöksklyfta
1 - 2 tsk finriven färsk ingefära
2 tsk afrikansk krydda (se här)
1 msk farinsocker
250 g passerade tomater
1 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1 liten burk, à ca 225-230 g, krossad ananas inklusive spadet 
ca 200 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller normalstor plåtburk med konserverade kikärtor (avhällda och sköljda)
salt efter smak

Gör så här: 
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i wokgrönsakerna och låt dem steka på hör värme i några minuter, tills de har fått lite färg. Tillsätt vitlöken, ingefäran och kryddmixen. Blanda allt väl och låt det steka i ytterligare 1 - 2 minuter. Ha i farinsockret, tomaterna, vattnet, sojan och ananasen, inklusive spadet. Rör om så att allt blandas. Låt det koka under lock i ca 5 - 6 minuter. Tillsätt kikärtorna och låt alltihop koka i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.