måndag 9 augusti 2021

Pasta med zucchiniröra

 

Nu är semestern slut och vi har återgått till den normala vardagslunken. Jag har tagit några dagar ledigt från bloggandet, men nu ska jag köra igång igen. Dagens recept är en lättlagad zucchiniröra som passar perfekt att servera till pasta. Mycket gott och mättande 😋

Pasta med zucchiniröra
ca 4 - 5 portioner
400 g pasta
vatten och salt till kokning
riven lagrad ost till servering
Zucchiniröra: 
1 msk olivolja
2 gula lökar
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 800 g zucchini 
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 krm grovmalen svartpeppar
ca 1 tsk salt

Gör så här: 
Skala och finhacka löken och vitlöken. skäölj och ansa zucchinin. Skär den i små tärningar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 5 minuter. Höj sedan värmen lite under stekpannan och ha i zucchinin. Låt allt steka på ganska hög värme i ca 10 - 15 minuter, tills zucchinin mjuknat och fått lite färg. Koka under tiden upp pastavatten i en gryta. 

Sänk värmen under stekpannan igen och ha i vitlöken, paprikapulvret, örterna, pepparn och saltet. Täck stekpannan med ett lock eller en bit aluminiumfolie och låt allt puttra en stund, under tiden som du kokar pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

Ta undan ca 2 ½ dl av pastakokvattnet och ställ undan det så länge. Häll av resterande vatten. Häll sedan tillbaka pastan i grytan igen. Blanda ner zucchiniröran och det sparade kokvattnet i pastagrytan. Sätt tillbaka grytan på värmen igen och värm allt under omrörning i några minuter. Smaka av. Servera  direkt med riven ost på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.