onsdag 25 augusti 2021

Bulgurpilaff med zucchini och marockansk krydda

 

Här kommer det utlovade receptet på den bulgurpilaff som vi käkade tillsammans med gröna bönor i tomatsås, som ni fick recept på i måndags. Förutom bönorna hade vi även färska grönsaker, oliver, hummus och en kall yoghurtsås till den smakrika pilaffen. Det blev en riktig höjdarmåltid! 😋

Burlgurpilaff med zucchini och marockansk krydda
ca 4 portioner
2 dl bulgur
4 dl vatten
1 krm salt
Zucchinifräs:
1 - 2 msk olivolja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
ca 800 g zucchini
1 msk marockansk krydda (se här
1 msk tomatpuré
1 tsk salt, ta mer eller mindre efter egen smak
ev. 1 - 2 msk hackad persilja eller färsk mynta, alternativt  ½ - 1 tsk torkad mynta 
Till servering: 
Färska grönsaker, oliver, hummus, gröna bönor i tomatsås samt en kall yoghurtsås med mynta (se recept här, här och här)

Gör så här: 
Blanda bulgurn med vattnet och saltet i en kastrull, med lock. Låt det koka upp. Sänk sedan värmen under kastrullen till den lägsta. Låt bulgurn puttra i ca 15 minuter. Ta av kastrullen från värmen och låt den stå så länge.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Skölj och ansa zucchinin. Skär den i jämnstora, små tärningar à  ca 1 x 1 cm. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i löken och låt den steka i ca 4 - 5 minuter. Tillsätt zucchinin och låt allt steka på hög - medelhög värme i ca 15 minuter, eller tills zucchinin fått fin färg och blivit så mjuk som du vill att den ska vara. Tillsätt vitlöken, kryddmixen, tomatpurén och saltet, och låt allt steka under omrörning i några minuter. 

Blanda fräset med bulgurn. Smaka av. Går att äta varmt, ljummet eller kallt. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.