I den här snabblagade grönsakssoppan använde jag bland annat djupfrysta sommargrönsaker. Det som är extra bra med den här soppan är att den smakar ännu godare att värma och äta dagen efter tillagningen (perfekt mat att förbereda med andra ord). Vi käkade soppan med ett rustikt bröd. Gott och enkelt 👍.
Klar grönsakssoppa
ca 4 portioner
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
150 g strimlad purjolök
500 - 600 g sommargrönsaker (djupfryst grönsaksmix)
ca 200 g blomkålsbuketter, färska eller frysta
2 - 3 msk hackad persilja
ca 1 krm grovmalen svartpeppar
salt efter smak
Gör så här:
Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en gryta. Skala och hacka löken. Ha i den i grytan och låt den småkoka i ca 10 minuter. Tillsätt sommargrönsakerna och blomkålen. Låt det småkoka i ca 8 - 10 minuter eller tills grönsakerna är så mjuka som du vill att de ska vara. Ha i persiljan och svartpepparn. Smaka av med salt.
500 - 600 g sommargrönsaker (djupfryst grönsaksmix)
ca 200 g blomkålsbuketter, färska eller frysta
2 - 3 msk hackad persilja
ca 1 krm grovmalen svartpeppar
salt efter smak
Gör så här:
Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en gryta. Skala och hacka löken. Ha i den i grytan och låt den småkoka i ca 10 minuter. Tillsätt sommargrönsakerna och blomkålen. Låt det småkoka i ca 8 - 10 minuter eller tills grönsakerna är så mjuka som du vill att de ska vara. Ha i persiljan och svartpepparn. Smaka av med salt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.