Krämig pasta med grönkål, kvarg och soltorkade tomater
ca 4 portioner
350 - 400g pasta
Vatten och salt till kokning
100 -150 g grönkål (repad färsk eller hackad fryst)(jag använde fryst)
250 g kesella
1 ½ - 2 dl riven vällagrad ost
½ - 1 dl hackade, och väl avrunna, marinerade, soltorkade tomater
Salt, grovmalen svartpeppar, lökpulver och vitlökspulver, efter tycke och smak
Gör så här:
Grovhacka grönkålen och förväll den i lättsaltat vatten i några minuter. Häl av den. Alternativt tina grönkålen om du använder fryst.
Koka pastan i vatten med salt enligt anvisningarna på förpackningen. Ta undan ca 2 ½ dl av kokvattnet och det åt sidan så länge. Häll av pastan och ha sedan tillbaka den i grytan igen. Rör ner grönkålen, kesellan, den rivna osten och de soltorkade tomaterna. Sätt tillbaka grytan på värmen. Värm under omrörning tills osten smält och allt blivit varmt. Späd med det sparade kokvattnet lite i taget under tiden, tills maten fått den konsistens som du vill att den ska ha (jag använde allt vatten). Smaka av med salt, svartpeppar, lökpulver och vitlökspulver. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.