onsdag 19 januari 2022

Vad vi ska odla 2022

 

Nu har årets beställning av fröer kommit. Vi har köpt rödbetor, bönor, zucchini och gurka samt några olika sorters kål och bladgrönsaker.

Förra årets rödbetsskörd blev inte alls lyckad så i år har vi bytt ut den avlånga sort som vi brukar odla mot en annan avlång sort som heter 'Cylindra'. Jag håller tummarna för att den ska fungera bättre. 

Något vi däremot var mycket nöjda med förra året var brytbönan 'Ferrari', så den ska vi givetvis odla i år också. Vi ska också odla en låg sort av gul vaxböna, som heter 'Sonesta'. Jag har faktiskt aldrig ätit vaxbönor så det ser jag fram emot att prova. 

Zucchini  kan vi inte vara utan. I år ska vi odla två olika sorter. Den ena heter 'Diamant' och den andra heter 'Black Beauty'. Det verkar inte vara någon större skillnad på dem, men det kan ändå vara kul att testa olika sorter. 

Vi ska också prova på att odla en sorts gurka som heter 'Conny'. Gurka har vi aldrig odlat förut, så det ska bli spännande.  


Bladkål, mangold och asiatiska bladkålväxter har verkligen fungerat jättebra att odla för oss och har gett rikliga skördar. 

Vi ska odla tre sorters pak choi. Två av sorterna har vi köpt i år, en som bara heter 'Pak Choi och en som heter 'Summer Breeze'. Förutom dem ska vi odla vår favoritsort som har vi kvar från förra året 'Joi Choi'. 

Vi ska även testa en annan asiatisk kål som heter 'Tatsoi'. 

Grönkål är jättekul att odla eftersom den går att skörda under lång tid och ger ett överflöd av näringsrika blad. Vi ska odla samma sort som vi har gjort de senaste åren, 'Dwarf Green Curled'. 

Mangolden ' Perpertual Spinach', som också blir en upprepning från förra året, ger även den en riklig skörd och kan odlas under lång tid. Perpertual spinach är enklare och tåligare att odla än spenat och, i mitt tycke, mycket godare än vanlig mangold. 

Jag längtar tills att det är dags att sätta igång med odlandet 😊. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.