söndag 9 april 2017

Veckomatsedel v.15


Då var det snart dags för påsk och en långledig helg 😃. Veckan som kommer kallas för stilla veckan. Det är tänkt att det ska vara en tid för stillhet och eftertanke, något som känns väldigt aktuellt nu efter fredagens tragedi 😢. 

Jag har turen att arbeta på en fridfull plats (kyrkogården), som verkligen inbjuder till stillhet och eftertanke. (Det är en fantastisk miljö att arbeta i). Just den här veckan blir dock inte särskilt lugn och fridfull för oss kyrkogårdsarbetare eftersom vi har väldigt mycket att göra. På tisdag kommer det en gigantisk leverans med penséer som sedan ska planteras ut under veckan. Det brukar bli ganska stressigt så det kan nog bli lite svårt att uppnå inre stillhet. Jag får väl vara desto mer eftertänksam under tiden som jag planterar. 

Veckans matsedel innehåller en blandad kompott med allt från enkla och goda vardagsrätter till helgens gotter. 

Måndag: Vegetarisk pastapytt med ett soligt ägg. Servera gärna en god vitkålssallad till (se förslag här).


Tisdag: Kryddig indisk linsgryta serveras med ugnsstekt chilipotatis, lite svalkande myntasås och en klick chutney med äpple och dadlar. En bit naanbröd passar också bra till. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En värmande och god rustik soppa serveras med ett härligt fullkornsbröd





Fredag: Bakad potatis serverad med en klick smör, riven ost och en mumsig romröra. Byt ishavsromen mot tångrom om du vill äta vegetariskt. Den som vill ha det hela lite matigare kan toppa potatisen med lite varmrökt lax eller hackade, kalla, kokta ägg. Servera gärna med en fräsch sallad. 


Helg: Påskmat i valfri form åtföljt av lite mumsigt, hemmagjort, påskgodis i form av snabblagad puffkola



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.