söndag 30 april 2017

Veckomatsedel v.18

Jag gissar att det är många som ska träffa vänner, äta god mat och kanske gå ut titta på en valborgsmässoeld idag. Det blir inte något speciellt avancerat valborgsfirande för oss. Det är nämligen så att min make fyller år nu i dagarna, så vi brukar därför spara på firandet och festligheterna till den första maj istället (då de flesta är lediga) och passar på att fira både honom och vårens ankomst på samma gång. Idag ska jag färdigställa födelsedagstårtan och förbereda kalasmaten så att vi har något gott att bjuda eventuella gäster på imorgon. 

Veckans matsedel innehåller en riktigt god rotfruktspytt med bbq-sås, (perfekt om du har rester över efter helgens grillning), en lagom het vegetarisk thaigryta med röd curry, en enkel kikärtssoppa med ett gott bröd, en vegetarisk variant av kebabrulle (i form av kebabkryddade bönjärpar i hembakat tunnbröd) och sist men inte minst hemmagjord ravioli primavera med en härligt grön och smakrik basilikaolja. Recept på goda sallader att servera till maten hittar du under etiketten 'sallad'. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Rotfruktspytt med champinjoner serveras med stekt ägg och en skvätt bbq-sås.


Tisdag: Vegetarisk thaigryta med grönsaker och röd curry, serveras med jasminris och eventuellt en klick sambal oelek.


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Kikärtssoppa med morötter serveras med en god limpa, t.ex. ankarstock




Fredag: Kebabkryddade bönjärpar serveras i hemmagjort eller köpt orientaliskt tunnbröd med kebabsås, röd sås, sallad, lök, tomater och feferoni.


Helg: Ravioli primavera (med spenat och ricotta eller kesella) serveras med en smakrik basilikaolja samt lite riven, vällagrad, ost. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.