söndag 16 april 2017

Veckomatsedel v.16

Hoppas ni hade en riktigt trevlig påskafton med massor av sill, ägg och godis. Här blev det inte någon påskbuffé igår. Jag varken orkade eller kände för att laga en massa påskmat. Istället bjöd jag på en delikat soppa och det fantastiska brytbrödet med spenatdipp som jag skrivit om tidigare (se här). Till dessert blev det en supergod fryst cheesecake smaksatt med en skvätt Amarula 😋. (Recepten på soppan och desserten kommer senare). Vi är ju inte vana att käka någon speciell påskmat så det var ingen som blev särskilt besviken över den något sparsmakade menyn. 

En värmande soppa med nybakat bröd passar faktiskt alldeles utmärkt nu när det verkar som om vintern har börjat om. Vi hade mer snö på långfredagen än vad vi hade på julaftonen och igår var det tio minusgrader på morgonen 😒. Kul för alla som gillar snö och kyla, men mindre kul för sådana som jag som tycker att vi kan hoppa över vintern helt och hållet och istället gå direkt från höst till vår. 

Veckans matsedel börjar med en matig macka fylld med smarrig currykryddad äggsallad (perfekt om du har kokta ägg över efter påskmaten). Tisdagens marockanska couscous med grönsaker, kikärtor och stekt halloumi är en enkel och smidigt maträtt som passar finfint i matlådan. Veckan fortsätter sedan med en len och god spenatsoppa med ägghalvor. En riktigt favoritsoppa som enligt min mening måste serveras med en söt farinlimpa. Fredagens mysmat består av en kanongod bönburgare med kryddburkens texas-cajunsås. Veckan avslutas med en lyxig pastarätt i form av gratinerade pastastubbar med en smakrik fyllning bestående av zucchini, ajvar och fetaost. Mums! 

Måndag: Matiga mackor med currykryddad äggsallad serveras med lite morotsbitar och färska blomkålsbuketter eller en god råkostsallad. 


Tisdag: Marockansk couscous med grönsaker, kikärtor och stekt halloumi serveras med myntasås, röd sås och hummus. Ha gärna orientaliska tunnbröd och lite färska grönsaker till också.


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Spenatsoppa med ägghalvor serveras med farinlimpa med ost och paprika



Fredag: South Western bean burgers med texas - cajunsås serveras med hamburgerbröd, sallad, dressing, tomater, smörgåsgurka och inlagd jalapeno (för ett miljövänligare alternativ kan du byta ut salladen, tomaten och dressingen mot coleslaw). Lite pommes eller klyftpotatis smakar bra till. 


Helg: Gömda pastastubbar med zucchini, ajvar och fetaost serveras med rårivna morötter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.