måndag 10 juni 2019

En enkel nudelwok med vitkål och ägg


Denna nudelwok, med vitkål och ägg, kanske inte ser så mycket ut för världen men smakar förträffligt gott. Tillsammans med lite färska grönsaker och en rejäl slatt sweet chilisås blir det ännu godare. Ännu ett recept på en lättlagad vegetarisk maträtt som passar bra att laga i sommarvärmen 👍🌞. 

Nudelwok med vitkål och ägg
ca 4 portioner
2 - 3 msk sesamfrön
250 - 300 g vitkål
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 tsk finriven färsk ingefära
4 ägg
ca 300 g äggnudlar
Vatten och salt till kokning
Sweet chilisås till servering
Sås:
2 dl hett vatten
ca 1/4 grönsaksbuljongtärning
3 msk thaisoja
2 msk risvinäger
2 tsk tomatpuré
1 - 2 tsk sambal oelek
2 msk farinsocker
1 msk strösocker

Gör så här: 
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna några minuter. Ställ sedan undan dem så länge. Skär kålen i tunna strimlor. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i kålen och löken och låt det steka på medelhög till hög värme i ca 15- 20 minuter, eller tills kålen mjuknat och fått lite färg. Koka under tiden upp vatten och salt till nudelkoket. 

Ha i vitlöken och ingefäran i stekpannan och låt allt steka i ytterligare 1 minut. Knäck äggen i en skål och vispa upp dem lite lätt med en gaffel. Häll äggen i stekpannan. Låt allt steka under omrörning i 2 - 3 minuter. Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Häll såsen i stekpannan. Låt det koka i 2 - 3 minuter. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av dem och vänd ner dem i stekpannan. Smaka av. Strö på sesamfröna. Servera med sweet chilisås. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.