lördag 22 juni 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.26 (2019)

Jag får önska er alla en glad midsommar så här lite i efterskott. Vi skulle haft en lugn dag igår men istället bestämde vi oss för att göra om lite här hemma och fick därmed fullt upp. Vi flyttade nämligen ut ur vårt sovrum och in i gästrummet istället. Det rum som vi fram tills nu har haft som sovrum är väldigt ljust och blir ganska varmt när solen ligger på, vilket gör att det kan bli lite jobbigt att sova. Vi ville därför byta till det andra sovrummet som är betydligt svalare och mörkare. Båda rummen är precis lika stora så det funkar jättebra att få plats med säng och annat i vilket av rummen som helst. Vi sov väldigt gott i natt och tyckte båda att sovrumsbytet var en god idé. 

Nu, under förmiddagen, ska vi göra färdigt de sista småsakerna och sedan kanske det blir en liten tur till Gränna, om orken och tiden medger det vill säga. Det finns matrester kvar ifrån gårdagen i kylen (några bitar smörgåstårta samt lite morotslax och färskpotatis) så om vi åker har vi god matsäck att ta med oss. Härligt! 👍😁. 

Innan jag påbörjar något annat ska jag ge er förslag på mumsiga vegetariska maträtter, som ni kan testa under den kommande veckan. Ha en riktigt bra sommardag! 😊

Måndag: Aubergine som kräftströmming, serveras med kokt potatis och råkost. 


Tisdag: Krämig indisk linsgryta serveras med basmatiris, färska grönsaker och en klick av min godaste äppelchutney


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Pasta med en enkel och billig broccolisås, toppas med lite riven, lagrad, ost och serveras med rivna morötter.


Fredag: Enchiladas med chipotlebönor serveras med sallad, tomat, gurka, majskorn, tacosås samt en klick crème fraiche. 


Helg: Makalöst goda pestomarinerade quornfiléer serveras med en blandad grönsallad samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.