onsdag 13 mars 2019

Makalöst goda pestomarinerade quornfiléer


Dessa makalöst goda pestomarinerade quornfiléer bjöd jag på när vi hade matgäster häromsistens. Till de saftiga filéerna käkade vi råkostsallad, majskorn samt en kanongod variant av dubbelbakad potatis (se här). Alla runt matbordet tyckte att det var en mycket smarrig, vegetarisk måltid. Jag blir alltid superglad när maten uppskattas 😃. 

Ugnsstekta pestomarinerade quornfiléer
ca 4 - 6 portioner
lite matfett till att smöra formen med
300 g quornfiléer (1 påse à ca 300 g)
ca 1 dl röd pesto (jag använde nötfri 'pesto tomat' från ICA)
2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm grovmalen svartpeppar
ca 2 - 3 msk hackad färsk, eller fryst, basilika till garnering

Gör så här: 
Smöra en ugnsfast form med lite matfett. Lägg filéerna med den kupiga sidan ner i formen. Rör ihop peston med vattnet, vitlöken & svartpepparn. Häll detta i formen. Lyft lite på filéerna så att marinaden kommer både under och över dem. Täck formen med plastfolie och ställ den i kylen över natten.

Värm upp ugnen till 200 C. Ta av plastfolien och kasta bort den. Täck formen med aluminiumfolie. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 15 - 20 minuter. Ta ut formen ur ugnen och ta av aluminiumfolien. Vänd på filéerna så den flata sidan kommer neråt. Sätt in formen igen, utan folie, och grädda i ytterligare ca 15 - 20 minuter. Ta ut formen och strö på hackad basilika. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.