lördag 30 mars 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.14 (2019)


Idag ska vi börja plantera växter på vår odlingslott. Det ska bli jättekul! 😃. Maken är redan nere på lotten och gör färdigt några småsaker. Jag ska bara förbereda middagsmaten innan jag gör honom sällskap. Allra först ska jag dock leverera en ny matsedel med förslag på goda och spännande vegetariska maträtter för den kommande veckan. Hoppas att ni blir inspirerade. Ha en riktigt bra dag! 😊   

Måndag: Krämig champinjonsås med harissa serveras med nykokt pasta och rivna morötter.


Tisdag: Linscurry med blomkål och morötter serveras med basmatiris och en klick av min godaste äppelchutney (se här). Ha gärna färska grönsaker till också. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag:Polsk vitkålssoppa serveras med ett rejält rågbröd med surdeg 



Fredag: Enchiladas fyllda med bönor, majs och champinjoner smakar bra tillsammans med lite crème fraiche, tacosås och mexikanskt böndipp (se här). En blandad sallad och några nachochips fullbordar det hela.


Helg: Kidneybönsbiffar med oliver serveras med ugnsstekt pestopotatis samt en kall sås smaksatt med parmesan, citron och basilika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.