onsdag 25 juli 2018

Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika


Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här). Jag tycker att den här såsen passar väldigt bra till mat som innehåller röd pesto eller soltorkade tomater. Denna gång käkade vi den delikata såsen tillsammans med ugnsstekt pestopotatis och kidneybönbiffar med oliver (se här). Det var supergott! 😋

Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika
2 dl crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
3 - 4 msk finriven parmesan
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk rivet citronskal
1 - 2 msk hackad basilika, färsk eller fryst
2 - 3 krm citronpeppar eller 1 krm salt + ½ - 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här: 
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med citronpeppar eller salt och svartpeppar. Ställ såsen kallt i minst 30 minuter innan servering så att smakerna hinner utvecklas. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.