Nu när årets squash/zucchinisäsong dragit igång har det återigen blivit dags att laga olika maträtter innehållande nämnda grönsak. Först ut i år blev denna lättlagade krämiga pasta med zucchini, grädde och pesto. Vi käkade den smakrika pastan med rivna morötter. Otroligt gott och enkelt 👍.
Krämig pasta med zucchini, grädde och pesto
ca 4 portioner
400 - 500 g pasta
vatten och salt till kokning
½ msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 normalstora, ca 800 g, squash/zucchini
3 msk tomatpesto
2 ½ dl grädde
ca 1 tsk örtsalt (jag använder Trocomare) och 1 krm grovmalen svartpeppar
lite riven parmesan till serveringen
Gör så här:
Sätt på pastavatten i en stor gryta. Skala och finhacka löken och vitlöken. Ansa zucchinin och skär den i små tärningar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna med hög kant. Ha i löken, vitlöken och zucchinin och låt det steka på hög värme i ca 15 minuter. Koka under tiden pastan. När grönsakerna fått färg tillsätts pesto och grädde. Låt det koka ihop i ca 5 minuter. Smaka av med örtsalt och svartpeppar. Ta undan ca 2 dl av pastakokvattnet innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i grytan igen och sätt tillbaka grytan på värmen. Rör ner såsen. Värm under omrörning och späd med det sparade kokvattnet, lite i taget, under tiden (allt vatten kanske inte går åt). Smaka av. Fördela pastan på fyra tallrikar och toppa med riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.