söndag 1 juli 2018

Flyttdrömmar och drömrulltårta


Här har det varit fullt upp de senaste veckorna. Vi har nämligen förberett för att lägga ut vårt hus till försäljning. Det har precis kommit ut som läge + på svensk fastighetsförmedlings hemsida och som kommande på hemnetNu gäller det bara att hitta en ny bostad i Vadstena, vilket inte verkar vara helt enkelt. Vi hoppas, och tror, att det ska dyka upp något passande boende under sensommaren eller hösten. Det är så spännande! 

Trots allt extra arbete med fixande inför flytten så har jag ändå tagit mig tid till lite avstressande, enkel, bakning. Häromdagen rörde jag ihop en fluffig och god drömrulltårta. Efter sedvanlig avsmakning skivade jag upp rullen och lade den i frysen så att vi enkelt och smidigt kan ta upp några skivor om det skulle komma oväntade fikagäster nu under flyttstressen. Ett extra plus är att drömrulltårtan är glutenfri och därför även passar för den som är glutenintolerant.

Drömrulltårta
3 ägg
1 ½ dl strösocker + ca 2 msk extra till att strö på bakplåtspapperet
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g mjukt smör
1 ½ dl siktat florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 rumsvarma äggulor

Gör så här:
Värm upp ugnen 250 C och klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Lägg ett rent bakplåtspapper på köksbänken och strö på 2 matskedar strösocker. 

Knäck ner äggen i en bunke. Ha i resten sockret och vispa med elvisp i ca 5 minuter. Blanda samman potatismjölet, kakaon och bakpulvret i en skål. Sikta ner blandningen i smeten. Blanda ihop allt till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. 

Ta ut plåten ur ugnen. Stjälp upp kakan upp och ner på det sockrade bakplåtspappret. Pensla pappret som kakan gräddats på med lite kallt vatten och dra försiktigt bort det. Låt kakan kallna helt. 

Vispa smöret, florsockret och vaniljsockret poröst till fyllningen. Tillsätt äggulorna och vispa fluffigt. Bred försiktigt ut fyllningen jämnt över kakan. Rulla ihop kakan till en rulle. Låt rullen ligga kallt en stund innan den skärs i skivor. Förvara drömrullen i kylen eller frysen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.