Vi har inget massivt trädgårdsland men det är tillräckligt stort för att odla det vi tycker om. En av de sakerna som vi alltid odlar är rödbetor. Rödbetor är otroligt enkla att odla och dessutom går det att laga massor med spännande maträtter av dem. Denna gång fick betorna bli huvudingrediens i dessa goda och saftiga biffar, kryddade med min nya favoritkrydda 'Montreol steak seasoning'. Vi käkade de smarriga biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås, smaksatt med persilladekrydda och dill. Det var supergott! 😋
Smakrika rödbetsbiffar
Blir ca 12 - 15 biffar beroende på storlek
500 g färska rödbetor
1 liten röd lök
2 ägg
ca 2 dl ströbröd
3/4 tsk salt
1 msk montreol steak seasoning (se här)
lite rapsolja till stekning
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Skala rödbetorna och finriv dem. Pressa sedan ur så mycket som möjligt av vätskan ur rödbetorna med hjälp av händerna. Blanda de rivna rödbetorna med löken och resten av ingredienserna (utom oljan) i en bunke. Blanda allt väl till en fast smet. Täck bunken och låt den Stå kallt i minst 30 minuter. Ta lite av smeten i taget och forma platta biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna, på medelvärme, några minuter per sida. (De färdigstekta biffarna går att frysa).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.