Kidneybönsbiffar med oliver
blir ca 12 biffar
ca 500 g kokta kidneybönor (se här) alternativt 2 tetror eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kidneybönor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk torkad timjan
2 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar
100 g urkärnade svarta oliver
Olja eller smör till stekning
Gör så här:
Mixa eller mosa bönorna i matberedaren eller med en gaffel i en bunke. Skala och grovriv löken. Skala och pressa vitlöken. Blanda löken och vitlöken med bönorna. Ha även i tomatpurén, äggen, ströbrödet, kryddorna och oliverna. Mixa/mosa allt till en smet, som gärna får vara lite åt det grövre hållet (min blev lite för väl mixad). Ställ smeten kallt i minst 30 minuter. Forma 12 lika stora biffar med hjälp av fuktiga händer. Stek dem i lite olja eller smör några minuter per sida. Biffarna är klara när de känns stumma om du trycker lite lätt på dem i mitten.
Står tomatpuré i beskrivningen, men inget mått på det i ingredienslistan. Hur mycket ska det vara?
SvaraRaderaHej,
SvaraRaderaTack för att du påpekade att mängden tomatpuré saknas i receptet. Det ska vara 1 msk. Jag ändrar direkt. Ha en bra dag! :)