lördag 2 mars 2019

Vegetarisk veckomatsedel v.10 (2019)


Då var det lördag igen och dags för en ny vegetarisk veckomatsedel. Den här veckan har det känts som att våren har varit på besök här i Vadstena. Maken passade på att ta ledigt några timmar i tisdags, och började gräva rabatter på vår odlingslott. Han har dessutom monterat växtbelysning i en plåthylla så att jag kan börja förodla lite fröer. Det är härligt att vara igång med trädgårdsarbetet. Tyvärr lär vi få vänta en stund till innan våren är här för att stanna, för väderprognosen säger att det ska bli kallare igen, med viss risk för snö. 

Idag kommer ett av mina vuxna syskonbarn hit med delar av sin familj. Det ska bli jättetrevligt att träffa dem. Jag ska alldeles strax börja förbereda den goda maten som vi ska bjuda dem på. Ha en riktigt bra dag!

Måndag: Grönsaksbiffar med krämig tomatsås serveras med ris eller någon annan form av gryn. Råkostsallad är ett perfekt tillbehör


Fettisdagen: Matig soppgryta med potatis och bönor . En semla passar perfekt till efterrätt, dagen till ära. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Kryddig linsgryta med vitkål, morot och kokos serveras med äggnudlar och lite färska grönsaker. 


Fredag: Ett mycket smakrikt rödbetsfräs serveras, tillsammans med smulad fetaost samt en kall vitlökssås, som fyllning i orientaliska tunnbröd eller pitabröd. 


Helg: Saftiga ugnsstekta quornfiléer i bbq-sås, serveras med en annorlunda potatisgratäng med en krispig cornflakestopping. En fräsch sallad passar bra till maten.  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.