tisdag 22 december 2020

En färgglad coleslaw

 

Idag tänkte jag liva upp tillvaron lite med ett recept på en färgglad coleslaw, gjord på rödkål. Salladen passar bra som tillbehör till det mesta och kan vara ett trevligt inslag på julbordet eller på en buffé. Vi käkade lite av salladen tillsammans med stekta bönburgare, resten hade vi som tillbehör till annan mat. 

Färgglad coleslaw
ca 4 portioner
ca 250 g fint strimlad rödkål
ca 50 - 75 g grovt riven morot
2 - 3 msk fint strimlad purjolök eller ½ - 1  finhackad liten rödlök 
1-2 msk finhackad smörgåsgurka 
ca 1 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här)
1 - 2 msk majonäs (kan uteslutas)
½ - 1 msk vitvinsvinäger
2 krm socker
2 krm salt
½-1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en skål (börja med de mindre mängderna och ha i resten om du tycker att det behövs). Smaka av. Täck skålen och ställ den kallt i minst 30 minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.