onsdag 24 februari 2021

Quesadillas med potatisfyllning

 

Igår gjorde jag en något annorlunda variant av quesadillas till lunch. Fyllningen bestod av ett lent och gott potatismos, innehållande bland annat färskost och jalapeno. Vi käkade quesadillasen tillsammans med råkost, majskorn, tacosås, mexikanskt böndipp och en klick crème fraiche (se recept här och här). Det var supersmarrigt och väldigt mättande, så dessa välfyllda halvmånar kommer jag definitivt att göra fler gånger. Nästa gång ska jag dock testa att äta dem med bara råkosten. Jag tyckte nämligen att de övriga tillbehören blev lite dominanta, vilket gjorde att den goda smaken på potatisfyllningen inte kom helt till sin rätt. 

Receptet nedan är lite omgjort efter ett recept som jag hittade på bloggen cooktoria.com (se här)

Quesadillas med potatisfyllning
ca 4 - 6 portioner 
8 mellanstora mjuka vetetortillas
1 kg potatis
vatten till potatiskoket
200 g naturell färskost (typ philadelphiaost)
ca 2 dl riven lagrad ost
1 - 2 krm lökpulver
ca 1 tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
ca 2 msk hackad inlagd jalapeno (ta mer eller mindre efter egen smak)
lite rapsolja till stekning

Gör så här: 
Skala potatisen och koka den i vatten tills den är mjuk nog att mosa. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av. Mosa potatisen till ett ganska grovt mos med en potatisstöt eller med en gaffel. Blanda ner färskosten, den rivna osten, lökpulvret, saltet, svartpepparn och jalapenon. Smaka av. 

Ta ett tortillabröd och lägg det plant. Bred på 1/8 av potatismoset på halva brödet. Vik sedan över den tomma brödhalvan över moset så att det blir som en halvmåne. Lägg det på ett fat. Upprepa sedan detta med resterande bröd. Hetta upp lite rapsolja i en stor stekpanna. Lägg i två bröd i taget och låt dem steka, på medelvärme, någon minut per sida. De ska bli gyllenbruna och lite frasiga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.