måndag 6 september 2021

Indisk blomkålsgryta med halloumi

 

Dagens recept är en smakrik indisk blomkålsgryta med halloumi som jag gjorde häromdagen. Vi käkade grytan med råkost, basmatiris och en klick äpple- och dadelchutney. Det var en mycket mumsig middag 😋. 

Indisk blomkålsgryta med halloumi
ca 4 portioner
1 msk rapsolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 - 2 tsk fint riven färsk ingefära
1 finhackad färsk chili
500 - 600 g färsk blomkål (sköljd, ansad och skuren i bitar)
200 g strimlad halloumi eller 1 sats paneer (indisk ost, se recept här)
2 tsk garam masala 
½ tsk malen koriander
ca ½ tsk salt
ca 250 g passerade tomater
2 ½ dl grädde

Gör så här: 
Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 5 minuter. Höj sedan värmen lite och tillsätt blomkålen och halloumin (eller paneeren). Låt allt steka i ca 5 - 6 minuter, tills blomkålen och osten fått lite färg. Tillsätt garam masala, koriander och salt. Låt allt steka, under omrörning, i ytterligare någon minut. Häll i tomaterna och grädden. Blanda allt väl. Låt grytan puttra i ca 8 - 10 minuter, eller tills blomkålen är så mjuk som du vill ha den. Smaka av. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.