lördag 20 maj 2017

Risbiffar med spenat


De här risbiffarna med spenat var faktiskt helt okej, trots den något mossiga framtoningen (något att bjuda på till halloween kanske?). Idén till biffarna kommer från ett recept som jag hittade på food.com. Till biffarna käkade vi våra vanliga salladstillbehör (pizzasallad, rivna morötter och squashröra), samt marinerade linser, kall sås och ett gott vitt bröd (se recept här och här). 

Risbiffar med spenat
15 - 16 stycken
3 dl okokt ris
6 dl vatten
2 krm salt
400 g hackad fryst spenat, upptinad
2 ägg
2 msk maizena majsstärkelse
3 msk riven parmesanost
1 - 1½ tsk örtsalt (Trocomare)
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
matolja till stekning

Gör så här: 
Koka riset i vattnet med saltet i ca 20 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna. Krama ur vätskan ur spenaten (enklast med händerna). Blanda riset med spenaten i en matberedare eller mixer. Mixa en stund. Tillsätt äggen, majsstärkelsen, osten och kryddorna. Mixa några minuter tills det går att forma biffar av blandningen. Forma små biffar. Stek dem i olja. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.