söndag 14 maj 2017

Veckomatsedel v. 20


Då var det söndag igen och dags för en ny veckomatsedel. Tiden går fort ibland, allra helst när man är ledig 😉. Under veckan som gått har vi ute i trädgården och fortsatt med vårt plankbyggarprojekt. Det går sakta men säkert framåt. Jag ser fram emot att snart få börja plantera de nya växterna som ska växa mot planket. Igår fick vi göra ett avbrott i vårt trädgårdsarbete för då var vi nämligen bjudna på bröllop. Det var en väldigt vacker och trevlig tillställning i en fantastisk miljö och jag önskar all lycka till brudparet. Den vegetariska maten var supergod, vilket verkligen inte brukar vara en självklarhet när man äter ute på restaurang, så vi blev positivt överraskade. 

Efter gårdagens korta avbrott från vårt trädgårdsprojekt kommer vi att fortsätta med byggandet idag och under veckan som kommer. Veckans matsedel innehåller därför, även denna gång, mest snabblagade och enkla maträtter som passar när det varken finns så mycket tid eller ork över för matlagning. Hoppas ni hittar något som ni vill testa. Ha en bra dag! 😊

Måndag: Veckan startar med en överraskade god cheese and onion pudding som serveras med färska grönsaker eller råkost.


Tisdag: En smarrig nudelwok med sweet chilisås får bli tisdagens bidrag. Servera gärna woken med en extra skvätt sweet chilisås och lite färska grönsaker. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Denna bulgariska linssoppa är inte bara supergod utan den är också ett av de populäraste recepten här på bloggen. Soppan blir ännu godare om den serveras med ett mumsigt bröd som t.e.x ett frasigt lantbröd.




Fredag: Nu är det sparristid så veckans fredagsmysmat får därför bli den här härliga sparrispajen med brieost. Serveras med med en rejäl sallad och gärna lite citronmarinerade linser (se här). 


Helg: Denna mycket goda mozzarellagratinerade pasta med champinjoner får avsluta veckan. En fräsch sallad eller en råkostsallad blir ett perfekt tillbehör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.