Receptet på bönbiffarna hittar du här.
Rödbetsgratäng med lagrad ost
ca 1 kg färska rödbetor
vatten till kokning
1 krm grovmalen svartpeppar
3/4 - 1 tsk salt
1 tsk torkade örter, t.ex. timjan, dill eller persilja (jag tog dill)
2 ½ - 3 dl grädde (jag tog matextra 4 % fett)
ca 2 ½ dl riven vällagrad ost t.ex. Västerbottenost, prästost eller kryddost (jag använde en lagrad kryddost smaksatt med dill)
lite matfett till formen
Gör så här:
Skölj av rödbetorna och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att det täcker rödbetorna och koka dem tills de är mjuka (tid beror på storlek, känn med sticka!). Värm under tiden upp ugnen till 225 C och smörj en ugnsfast form med lite matfett. Häll av rödbetorna och låt dem svalna en stund. Skala rödbetorna och skär dem sedan i skivor eller bitar. Lägg dem i formen. Strö på svartpeppar och salt. Häll på grädden och strö på osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Rödbetsgratäng med lagrad ost
ca 1 kg färska rödbetor
vatten till kokning
1 krm grovmalen svartpeppar
3/4 - 1 tsk salt
1 tsk torkade örter, t.ex. timjan, dill eller persilja (jag tog dill)
2 ½ - 3 dl grädde (jag tog matextra 4 % fett)
ca 2 ½ dl riven vällagrad ost t.ex. Västerbottenost, prästost eller kryddost (jag använde en lagrad kryddost smaksatt med dill)
lite matfett till formen
Gör så här:
Skölj av rödbetorna och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att det täcker rödbetorna och koka dem tills de är mjuka (tid beror på storlek, känn med sticka!). Värm under tiden upp ugnen till 225 C och smörj en ugnsfast form med lite matfett. Häll av rödbetorna och låt dem svalna en stund. Skala rödbetorna och skär dem sedan i skivor eller bitar. Lägg dem i formen. Strö på svartpeppar och salt. Häll på grädden och strö på osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.