fredag 12 februari 2016

Myntasås med paprika och chili


Den här såsen brukar vi äta till falafel och liknande, men den passar naturligtvis även bra till annat också. Prova t.ex. att servera den till couscous eller bulgur som du kryddar med lite arabisk krydda och blandar med grönsaker, kokta kikärter, lite oliver och kanske en bit fetaost eller lite stekt halloumi. Det låter väl gott eller hur?

Myntasås med paprika och chili
2 dl avrunnen fil (se här)  eller 2 dl turkisk yoghurt
1 krm salt
1 - 2 krm harissa (nordafrikansk chilipasta)  eller  sambal oelek (indonesisk chilipasta)
½ - 1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk paprikapulver
½ tsk torkad mynta

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i en skål, börja med de mindre mängderna och smaka dig fram. Täck skålen och ställ den kallt. Låt den gärna vila i minst 1 timme innan serveringen, så smakerna hinner mogna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.