De här marmorerade browniesarna var gudomligt goda. Det är tur att vi var ganska många runt fikabordet, för annars skulle jag nog ha kunnat äta upp alla browniesar helt själv 😁.
Marmorerade brownisar
Kaksmet
175 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3 rumsvarma ägg
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kakao
1 ½ dl vetemjöl
Cheesecakesmet
300 g rumsvarm cream cheese (typ philadelphiaost)
1 rumsvarmt ägg
100 g smält vit choklad
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Värm upp ugnen till 175 C och klä en bakform, à ca 20 x 25 cm, med ett bakplåtspapper. Vispa smöret, sockret och sirapen till kaksmeten pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa ett kort tag mellan varje. Blanda vaniljsockret, kakaon och mjölet i en skål. Vänd ner blandningen i smeten och rör om så att alt blandas ordentligt. Bred ut smeten i formen. Rör ihop alla ingredienser till cheesecakesmeten. Ha på den på den andra smeten i formen. Ta en kniv och ringla runt den lite grann runt om i smeten. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 35 - 40 min. Kakan ska fortfarande vara lite krämig i mitten. Ta ut den ur ugnen och låt den kallna. Låt den gärna stå kallt i minst några timmar innan servering (jag lät min stå i kylen över natten). Skär kakan i bitar. Förvara dem i kylen eller frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.