Den här orientaliska soppgrytan blev kanongod och var väldigt enkel att röra ihop. Sådana maträtter uppskattas verkligen just nu eftersom jag återigen är inne i en period då jag känner mig ganska trött och sliten. Receptet på den smarriga grytan kommer ursprungligen från ica.se. Vi serverade grytan med en bit vitt bröd. Det var mycket gott 😋.
Obs! Grytan räckte precis till två luncher till mig och maken, men portionerna var i snålaste laget. Om ni är fyra vuxna som ska äta den här grytan så rekommenderar jag att ni serverar basmatiris till istället för bröd.
Orientalisk soppgryta
ca 3 - 4 portioner
1 msk rapsolja eller liknande matolja
1 finhackad gul lök
500 g skalad och tärnad potatis
1 finhackad vitlöksklyfta
1 - 2 tsk riven färsk ingefära
1 finhackad färsk chili
2 tsk malen spiskummin
1 krm grovmalen svartpeppar
ca 1 tsk salt
250 g krossade tomater
400 ml kokosmjölk
ca 1 dl chutney (jag använde denna)
ca 200 - 250 g kokta kikärtor (se här) alternativt 1 tetra eller 1 normalstor burk konserverade kikärtor
ev. lite hackad persilja till garnering
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i löken och potatisen. Låt det steka på medelvärme i ca 10 - 15 minuter, tills det fått lite färg. Ha i vitlök, ingefära, chili, spiskummin, svartpeppar och salt. Låt det steka i ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna, kokosmjölken, chutneyn och kikärtorna (häll av och skölj av konserverade kikärtor innan de tillsätts). Låt allt koka i ca 5 - 10 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Smaka av. Ha ev. på lite hackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.