söndag 20 augusti 2017

Veckomatsedel v.34

Idag skulle vi egentligen haft trädgårdsvisning, men på grund av sommarens torka är inte alla delar av trädgården på topp direkt. För ett par veckor sedan beslutade vi därför att ställa in dagens visning. Det känns tråkigt, men vi får hoppas att nästa sommar inte blir fullt lika torr som den här har varit så att vi kan visa upp en prunkande, frisk och frodig sensommarträdgård då istället. 

Sista dagen i veckan innebär som vanligt en ny veckomatsedel. Denna vecka bjuder den på godsaker som panerad och stekt falsk fisk med kall sås, en kryddig linsgryta, en smakrik ryskt rödbetssoppa med ett passande bröd, en lyxig vit pizza med b.l.a. champinjoner, tryffelolja och rökt ost. Veckan avslutas med en välfylld lasagne med zucchini. Hoppas ni hittar något ni vill prova. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Stek panerad falsk fisk med kokt potatis och en kall sås med basilika och parmesan, serveras med rivna morötter, pizzasallad och squashröra


Tisdag: Linsgryta med squash, curry och kanel serveras med couscous eller ris och färska grönsaker.


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Rysk rödbetssoppa serveras med en klick crème fraiche och en rustikt estnisk surdegslimpaFredag: Vit pizza med champinjoner, tryffelolja, rökt ost och citron serveras med en god sallad t.ex. tomatsallad (se här).


Helg: Lasagne med zucchini serveras med fräscha grönsaker.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar