När jag hade kokat ett gäng färskpotatisar häromdagen så blev det några stackare över i grytan. De överblivna potatisarna hamnade i kylen över natten och fick sedan ingå i denna luftig lunchomelett dagen därpå. Omeletten, som förutom potatis även innehöll rostad lök och stark mjukost, blev jättegod och smakrik.
Restomelett med potatis, lök och mjukost
1 portion
½ msk smör
ca 200 g kokt potatis
1 krm + 1 krm salt
½ krm grovmalen svartpeppar
en gnutta malen vitpeppar
1 msk rostad lök
2 ägg
1 msk vatten
1½ - 2 msk stark mjukost
ev. lite färsk timjan
Gör så här:
Tärna potatisen. Hetta upp smöret i en liten stekpanna, à ca 15 cm i diameter. Ha i potatisen och låt den steka i några minuter, tills den fått lite färg runt om. Ha i svartpepparn, 1 krm av saltet och den sotade löken. Vispa ihop äggen med vattnet, det sista av saltet och en gnutta vitpeppar. Häll smeten i stekpannan. Fördela mjukosten i små klickar över ytan. Låt omeletten steka på medelvärme i några minuter tills smeten stelnat nästan helt men fortfarande är lite krämig på ytan. Vik ihop den på mitten och lägg upp den på ett fat. Ha ev. på lite färsk timjan. Servera gärna omeletten med en fräsch sallad och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.