söndag 13 augusti 2017

Veckomatsedel v.33


Det börjar märkas att sommaren är på väg att ta slut. Denna vecka är det dags för skolstart och de flesta vuxna är igång och jobbar igen efter semestern. De flesta har kanske lite ångest över att hösten närmar sig, men själv så gillar jag faktiskt den här tiden av året. Det är nu som jag kan pusta ut lite och bara njuta av resultatet efter allt trädgårdsarbete som jag, och maken, ägnat oss åt under våren och sommaren. Härligt! Något annat som jag också njuter av är att laga, och äta, goda maträtter av våra egenodlade grönsaker. Just nu är det våra rödbetor och vår squash/ zucchini som måste tas om hand. Detta återspeglas i den kommande veckans matsedel, som även denna gång innehåller många recept innehållande nämnda grönsak/ rotfrukt. Hoppas ni blir inspirerade och hittar något som ni gillar. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Veckan inleds med en god och krämig pastagratäng med blomkål. Servera med rivna morötter och färska tomater. 


Tisdag: Idag blir det en av mina absoluta favoritmaträtter nämligen rostade rödbetor serverade med kanelmarinerade linser, kokt broccoli, pizzasallad, rivna morötter, squashröra samt fetaostsås med paprika. Ha gärna focaccia eller bulgur till också. Så gott!


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En len och god squashsoppa med färskost passar perfekt nu på sensommaren. Servera gärna ett knaprigt bröd t.ex. brunkans grahamsbröd till soppan. Fredag: På fredagskvällen passar det bra med en smarrig, matig macka med rödbetssallad, skivade stekta bönbullar och färska grönsaker. 


Helg: Veckan avslutas med parmesanpanerade zucchinistavar och en smakrik italiensk potatisrätt 'friggione'. Servera gärna lite oliver och en fräsch sallad till maten. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar