torsdag 14 september 2017

Inlagd squash


Att lägga in squash i ättikslag har jag, konstigt nog, aldrig tidigare tänkt på att göra. Jag hade en förutfattad mening om att squashen kanske skulle bli sladdrig och tråkig, men det blev den inte utan den blev väldigt krispig och fin (jag valde små squashexemplar). Den inlagda squashen smakade ungefär som smörgåsgurka. Kul att det blev ett såpass lyckat resultat 😊. Receptet kommer ursprungligen från food.com. 

Inlagd squash
1 kg squash
2 gula lökar
Lag:
6 dl vatten
2 dl ättikssprit (12 %)
4 dl strösocker
2 tsk senapsfrön
1 tsk torkade dillfrön (kan uteslutas)

Gör så här: 
Skala löken och skär den i tunna strimlor. Skölj av squashen och dela den vertikalt på mitten. Skär den sedan i ca 5 mm tjocka skivor. Varva squashskivorna med löken i väl rengjorda glasburkar (jag använde 2 stora burkar). Blanda alla ingredienser till lagen i en gryta och låt det koka upp och sedan koka tills sockret lösts upp. Fördela den heta lagen i burkarna. Det är viktigt att lagen täcker squashen så koka mer lag om den inte skulle räcka. Låt svalna. Förvara burkarna kallt. Låt squashen stå och dra till sig av lagen i några dagar innan den serveras.     


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.