söndag 17 september 2017

Veckomatsedel v.38


Igår var vi och hälsade på hemma hos en av mina systrar och kollade in hennes nya, fina lägenhet. Vi fick med oss några växter, som hon tyvärr inte längre kan ha kvar, så idag ska jag ut och försöka hitta plats åt dem i vår trädgård. Det ska bli intressant och se om de får plats och om de kommer att gilla sitt nya hem. En av växterna är en frilandshibiskus och det är på gränsen att den klarar vintern här hos oss i zon 3 (syrran bor i zon 2), så den får nog fortsätta att leva i en kruka. Jag tänkte försöka att få planteringen avslutad innan lunch, för då kommer vår yngsta dotter hit. Det är bäst att jag sätter fart med att skriva klart veckans matsedel (som även denna vecka är full av godsaker) så att jag hinner med allt annat som jag har planerat att göra. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: Först ut är en krämig och god potatisgratäng "allt i ett" med vegfärs och dippmix. Servera gärna en fräsch blandsallad till gratängen. 


Tisdag: Currykryddat vitkålsfräs är en smakrik, enkel och god maträtt som passar perfekt nu när det finns billig närodlad vitkål i butikerna. Servera det goda fräset tillsammans med kryddiga morotsbollar och eventuellt lite ris, nudlar eller couscous (till den som är extra hungrig). Färska tomater, och kanske en klick turkisk yoghurt, kan också vara gott att ha till den något kryddstarka maten. 



Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Idag blir det en matig tomatsoppa med potatis, vita bönor och fetaosttopping. Servera gärna ett gott brytbröd, t.ex. fougasse, till den smarriga soppan. 



Fredag: Pizza med marinerad bönkorv är en av familjens absoluta favoritpizzor. De goda tillbehören, i form av majskorn samt en kall sås med cajunkrydda, gör pizzan ännu mumsigare. Ha gärna pizzasallad till också.  


Helg: En fyllig och underbart god lasagne med champinjoner och ädelost får avsluta veckan. Servera gärna lasagnen med rivna morötter, pizzasallad och squashröra (se här). 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.