Idén till den här mumsiga mackan kommer från en blogg som heter 'Smitten kitchen' (se här). I originalreceptet används lantbröd, men jag använde ett delikat hembakat rödbetsbröd istället. Vi käkade de välfyllda mackorna med pizzasallad, rivna morötter och squashröra. Det var mycket gott och mättande. Ett kanonbra och väldigt enkelt sätt att ta hand om en del av zucchiniskörden på 👍.
Zucchini grilled cheese
blir ca 4 - 5 stora dubbelmackor
1 zucchini à ca 300 - 350 g
3/4 - 1 tsk salt
ca 1 krm grovmalen svartpeppar
ca 1 krm vitlökspulver
2 ½ - 3 dl riven ost
8 - 10 rejäla skivor lantbröd eller rödbetsbröd (se recept här eller här)
Gör så här.
Placera ett durkslag eller en trådsil i en bunke utan att det nuddar bunkens botten. Skölj av zucchinin och riv den grovt. Lägg det rivna i durkslaget eller silen. Strö på saltet och blanda ordentligt. Låt det stå i ca 30 minuter. Krama ur västan ur zucchinin med hjälp av händerna. Lägg sedan zucchinin i en bunke. Blanda den med svartpepparn, vitlökspulvret och den rivna osten. Fördela blandningen på hälften av brödskivorna. Lägg på de resterande brödskivorna så att det blir dubbla mackor. Grädda dem i smörgåsjärnet tills osten smält och ytan har fått fin färg. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.