söndag 24 september 2017

Veckomatsedel v.39

Igår var jag ute i regnrusket och planterade våra frösådda digitalisplantor i trädgårdslandet. Jag brukar låta dem sitta i trädgårdslandet över vintern eftersom de har större chans att växa till sig och bli frodiga där än om de planteras ut i de trånga rabatterna. Tidigt på våren, när jag klippt ner alla perenner, brukar jag sedan plantera ut digitalisen i rabatterna så att de hinner etablera sig ordentligt innan perennerna vuxit upp igen. 

Idag ska jag vara inne i värmen och fixa lite god mat. Våra älskade barn kommer hit på lunch och jag tänker bjuda på en av våra favoritmaträtter, nämligen squashbiffar, ugnsstekt potatis, fetaost, ajvar och tzatziki (se här). Så gott! 😋. Den kommande veckans matsedel innehåller några av våra andra middagsfavoriter. Hoppas ni hittar något som ni blir sugna på att laga. Ha en riktigt bra dag! 😊

Måndag: En krämig, len och god broccoligratäng smakar bra tillsammans med stekta bönbullar och kanske lite bröd eller potatis för den hungrige. Servera gärna någon form av råkostsallad till maten. 


Tisdag: Idag blir det en kanongod, spännande marockansk gryta med kikärtor, aubergine och frukt. Till den smakrika grytan serveras färska grönsaker eller råkost samt couscous, hummus och en kall sås med mynta. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En skål värmande vitkålssoppa smakar bra en ruggig och råkall septemberdag. Servera gärna soppan med en god limpmacka (välj gärna en mustig råglimpa smaksatt med citron och kummin se här). Fredag: Mjukt och gott brytbröd med ett underbart spenatdipp i mitten passar ypperligt att äta på fredagskvällen. Till det mumsiga brytbrödet passar det bra med en matig sallad eller någon form av plocktallrik.


Helg: Polska pierogi med potatis och lökfyllning är en supergod helgrätt. Servera de smarriga pierogisarna med en klick créme fraiche samt en enkel baltisk morotssallad med ost
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar