fredag 29 september 2017

Rödbetssallad med fetaost


Rödbetssallader av olika slag är ett mycket gott tillskott till salladstallriken. Denna variant med fetaost var extra smarrig. Den passade ypperligt att servera, som vi gjorde härom kvällen, till en enkel, varm brödrulle med ost (se här). Till detta hade vi också rivna morötter, pizzasallad, squashröra samt lite rostade kikärtor med baconsmak (se här). En kalasgod kombination som jag gärna käkar fler gånger. 😋 

Recept på pizzasallad och squashröra hittar du här och här

Rödbetssallad med fetaost
500 g färska rödbetor
vatten till kokning
1 msk olivolja
2 tsk grovkornig senap, typ skånsk senap
2 msk balsamvinäger
½ - 1 krm malen kummin (brödkrydda)
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
½ dl hackad persilja
ca 125 g fetaost eller salladsost

Gör så här: 
Tvätta rödbetorna och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så det täcker. Koka rödbetorna tills de är mjuka. Hur lång tid det tar beror på hur stora/tjocka rödbetorna är så känn på dem med en provsticka (Jag använde avlånga rödbetor och behövde koka i ca 30 minuter för att bli mjuka). 

Häll av betorna och låt dem svalna lite. Rör under tiden ihop resterande ingredienser i en skål, stor nog att rymma även betorna. Skala betorna och riv dem sedan på den grova delen av rivjärnet. Lägg dem i skålen och blanda allt väl. Täck skålen med lock eller plastfolie och ställ den kallt i minst 2 - 3 timmar. Dela fetaosten i mindre bitar och blanda ner dem i salladen strax innan servering. Salladen håller i ca 4 dagar i kylen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar