Den här krämiga pastarätten, med bland annat kvarg, bladspenat och körsbärstomater, var kanongod och väldigt enkel att laga. Jag gillar sådan här allt i ett mat där allt rörs ihop direkt i grytan. Ju mindre disk matlagningen genererar desto gladare blir jag 😄.
Krämig pasta med kvarg, bladspenat och körsbärstomater
ca 4 portioner
400 g pasta, torr vikt
vatten och salt till kokning
1 ½ dl kvarg (jag använde kesella med 10 % fett)
ca 1 - 1 ½ dl av pastakokvattnet
200 g fryst bladspenat
200 - 250 g halverade körsbärstomater
ca 1 ½ dl riven lagrad ost, typ prästost
salt och grovmalen svartpeppar efter smak
Gör så här:
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Ta undan ca 1 - 1½ dl av kokvattnet precis innan du ska hälla av pastan. Häll tillbaka den avrunna pastan i grytan igen. Sätt tillbaka grytan på värmen. Tillsätt kvargen, spenaten och tomaterna. Värm under omrörning, på svag- till medelstark värme, och späd med det sparade kokvattnet under tiden. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.