måndag 11 september 2017

Zucchiniröra med lök och röd pesto


Att röra ihop en sats smarrig zucchiniröra är ett snabbt och enkelt sätt att ta hand om en del av squash/zucchiniskörden. (Det är en väldigt billig maträtt också om du odlar egen zucchini). Röran smakar förträffligt bra tillsammans med pasta och lite riven ost, men jag kan tänka mig att det också kan vara gott att servera röran som tillbehör till annan mat, t.ex. någon form av biffar. Om du inte vill äta zucchiniröran på en gång så går det alldeles utmärkt att frysa in den och sedan värma upp den vid ett senare tillfälle. Jag gillar verkligen sådan här opretentiös och anpassningsbar mat 👍 

Zucchinipanna med lök och röd pesto
ca 4 portioner
1 msk olivolja
2 gula lökar
2 normalstora squash/zucchini (ca 800g sammanlagd vikt)
ca 3/4 - 1 tsk örtsalt (trocomare)
1 krm grovmalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl röd pesto (jag använder ICA:s tomatpesto)
ca 1/2 dl vatten

Gör så här: 
Skala och hacka löken. Skölj squashen och skär den i tärningar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ha i löken och squashen. Låt det steka på hög värme i ca 10 - 15 minuter, eller tills allt fått lite färg och mjuknat. Tillsätt örtsalt, svartpeppar och vitlök. Låt det steka i ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt peston och vattnet. Låt det koka ihop i några minuter. Smaka av. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.