torsdag 24 maj 2018

Coleslaw med ananas


Coleslaw är ett billigt, enkelt och supergott tillbehör till sommarens alla grillkvällar. Min favoritvariant är en coleslaw smaksatt med srirachasås (se här) men denna variant med krossad ananas och chili var inte heller så tokig. Salladen passade jättebra till de grillade sötpotatisskivorna som ni fick recept på häromdagen (se här). Mums!😋

Coleslaw med ananas
400 g vitkål
1 stor morot (à ca 125 - 150 g)
ca ½ dl fint strimlad purjolök
½ - 1 finhackad chilifrukt (kan uteslutas)
1 - 2 msk finhackad persilja eller färsk koriander (kan uteslutas)
1 liten burk krossad ananas, à ca 230 g (brutto)
ca 1 dl matlagningsyoghurt alternativt créme fraiche eller avrunnen fil (se här 
2 msk majonäs
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
ca ½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här: 
Skölj kålen och skär den i tunna strimlor eller grovriv den i matberedaren. Ha i kålen i en bunke. Skala och grovriv moroten. Blanda den med kålen. Ha också i purjolöken, chilin och persiljan. Häll av ananasen och blanda ner även den i bunken. Rör ihop fil, fraiche eller yoghurt med majonäs, vinäger, socker, salt och peppar. Rör ner detta i kålbunken. Blanda allt ordentligt. Ställ salladen kallt i minst 30 minuter innan serveringen. Den håller i ca 3 - 4 dagar i kylen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar