tisdag 1 maj 2018

Stjärnmagnolian blommar


Då var det första maj och det känns som att våren äntligen är på gång på allvar. De sista veckorna har det verkligen börjat att växa och grönska i trädgården. Just nu blommar vår stjärnmagnolia för fullt. Vi har inte så många renodlade surjordsväxter, eftersom vi inte har särskilt sur jord i trädgården och därför måste hålla på att byta ut jorden för att sådana växter ska trivas, men vi har några hortensior, två blåbärsbuskar, en rododendron och denna lilla magnoliabuske. 


Maken fick magnolian i födelsedagspresent för tre år sedan. Första året kom det bara någon enstaka blomma och förra året frös de flesta av knopparna bort precis när de skulle öppna sig. I år är första året som den blommar så här rikligt. Det ska bli kul att se hur den kommer att se ut i framtiden när den vuxit till sig och blivit större.  



2 kommentarer:

  1. Åh, så vackert! Jag fick en magnolia för två år sedan och liksom hos er frös den förra året.
    I år funderade vi om den ens lever :(
    Men de senaste dagarnas värme och regn har fått den att vakna till liv och det växer ut nytt grönt och friskt på grenarna. Men det är tveksamt om den kommer blomma i år.
    Håller tummarna att den kommer igen och blommar nästa år iallafall.

    Ha en fin 1 maj! Här regnar det så det blir nog inte så mycket trädgårdsarbete för oss dag.
    Får pyssla med annat inne i stället... Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att din magnolia verkar ha överlevt :). Här regnade det idag på morgonen, men det lugnade ner sig vid tiotiden så så vi har kunnat vara ute i trädgården en stund i alla fall. Hoppas du får en riktigt trevlig första maj du med :). Ha det så bra!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.